Wko

Sådan freewrite

Har du forfattere 'blok? Vidste du vælge et emne eller idé at udvikle, men nu kan du finde dig selv fast? Prøv gratis skrive! Denne øvelse er brugt af forfattere til at samle deres tanker og ideer, før de begynder et dokument med det resultat, at være en endeløs, ikke-præget og fritflydende stykke, der vil være uhyre nyttigt i den indledende skriveprocessen.

Steps

Sådan freewrite. Sæt en timer eller bruge uret på din computerskærm.
Sådan freewrite. Sæt en timer eller bruge uret på din computerskærm.

Gør dine egne freewrites

 1. 1
  Sæt en timer eller bruge uret på din computerskærm. Giv dig selv 5 til 10 minutter til at skrive hele tiden. Dette er så du kommer i gang og skrive hurtigt. Tilbring tid på at skrive, ikke at bekymre sig om den tid.
 2. 2
  Vælg et emne for din gratis skriftligt. Hvis du har valgt at gøre fokuseret fri skrivning, skriv dette emne øverst på din side. Hvis du bare ønsker at skrive uden et emne, gå videre uden en. Du kan blive overrasket over, hvad du skriver, selv på dage, hvor du begynder med "Jeg kan ikke tænke på noget at skrive her."
 3. 3
  Start din timeren.
 4. 4
  Skriv ned hvad der kommer til sindet. Det kan være i forhold til dit emne, hvis du har en eller hvis du laver ufokuserede gratis skriftligt, fordi du forsøger at komme op med en idé eller emne, bare skrive ned hver tilfældig tanke, der krydser dit sind så hurtigt som muligt.
 5. 5
  Fortsætte med at skrive, indtil det angivne tidspunkt er løbet ud.ikke stoppe før dette punkt.
  • Må ikke opmærksomme på grammatik eller stavefejl.
  • Hvis der er nogen ufuldstændige sætninger eller forkert stavede ord, så fortvivl ikke. Bare holde ud.
  • Hvis du kører ind i en blindgyde eller tegne en blank, holde skrive det samme ord eller en sætning igen og igen, indtil noget andet popper ind i dit sind. En idé er at tage et hurtigt blik rundt i lokalet, og vælg et objekt til at beskrive.
  • Når tiden er løbet ud, kigge over hvad du har skrevet og cirkel eller understrege idéer, som du kan lide, eller som du tror, ​​der kan være nyttige for dit projekt.
 6. 6
  Group dine markerede ideer og sætninger, og beslutte, hvor de fører dig i din skriveproces.
 7. 7
  Brug online værktøjer såsom 420fables at gøre freewriting en fast del af din daglige skrivning disciplin.
 8. 8
  Begynd din kladde. Hvis du har nok til at starte dit papir eller dokument, og derefter begynde at arbejde på din kladde. Hvis du ikke har nok ideer, gratis skriver til en anden session, eller prøv en anden uformel opfindelse teknik, såsom brainstorming eller mindmapping.

Tips

 • Hvis du er helt fast, skrible 'Jeg ved ikke, hvad de skal skrive' igen og igen. Til sidst dit underworked sind vil blive træt af dette og komme op med noget.
 • Må ikke bekymre dig. Ingen har nogensinde blevet permanent blokeret fra at skrive. Faktisk kommer den bedste skrivning ud af det!
 • Prøv at skrive noget-noget!-Hver dag.
 • Nogle forfattere finder, at den frie skriveprocessen fungerer bedre, hvis de bruger en notesbog og pen, selvom de bruger en computer til deres anden skriftligt. Holde en notesbog bare for gratis skriver hjælper med at holde dem sammen, så du kan få adgang til dem senere. Prøv at bruge en glat fyldepen eller mekanisk blyant, så du ikke behøver at bekymre dig om din pen udtørring eller din blyant få stumpe. Dating din skriver vil hjælpe med at finde dem senere, også.
 • En god måde at undgå ønsker at redigere frit skrive er at slukke computeren skærmen, så du ikke kan se de ord, der bliver skrevet.
 • I Microsoft Word er en anden måde at undgå redigering tastefejl at slukke proofing (rød understreger). For MW 2007-brugere, skal du klikke på cirklen, der lyser gult i øverste venstre hjørne, når du fører musen over den. En liste vil falde ud. Klik på "Word-indstillinger" nederst til højre på listen, et vindue vil poppe åbne. På listen i venstre side, klik på "Korrektur". Der vil være 3 sektioner. I 2. afsnit, ramte ukontrolleret alle tæger i kasserne, og "OK". Nu, selv om en fejl er foretaget, vil der ikke være rød understregning. For at få proofing tilbage, bare gentage processen, men re-check flåter i kasserne.
 • Hvis du begynder med en idé eller prompt, aldrig føle, at du skal holde sig til den oprindelige emne i et frit skrive. Du er velkommen til at følge tangential eller tilfældige foreninger.
 • Gratis skrivning som en gruppe proces kan være særligt givende og udvide.
 • Hvis det er muligt, skal du bruge en simpel tekst-program, som Wordpad i Windows eller TextEdit i Mac. De er lettere at bruge end Microsoft Word eller Mac Pages. Redigering af skrifttype eller rode med kursiv (medmindre du kender tastaturgenveje) kan distrahere dig fra den virkelige grund til at du er der: at skrive.
 • En nedtælling med en alarm kan være bedre end bare et ur, da det vil spare dig fra konstant på udkig på det.
 • Læs forskellige genrer af bøger, ikke bare hvad du har planer om at skrive om.
 • Lyt til musik til at hjælpe dig slappe af. Det kan være enhver slags musik - uanset hvad du nyder, virkelig.
 • Internet-søgninger på "gratis skriftligt prompter" eller "timed-skrivning prompter" vil føre til mange ideer til gratis skrive emner.
 • Hvis du har en hård tid i starten og derefter bruge dine sanser, skal du blot skrive hvad du føler direkte gennem dine sanser: Er det varmt eller koldt, eller måske du er sulten eller træt, uanset hvad du føler bare skrive det og derefter resten vil komme til dig.
 • Få støtte fra din familie og venner.

Advarsler

 • Gratis Skrivning er ikke garanteret at arbejde for alle, men det kan bidrage til at bryde selv de hårdeste skriveblokering blok.
 • Dette er ikke en god tid til at teste din helt nye stavekontrol program eller grammatikkontrol program, eller for at sikre de gamle man arbejder ordentligt.